RF is een afkorting die staat voor Re-imagined Focus. Deze lenzen hebben een specifieke aansluiting, dit noemen ze ook wel een “RF-mount”. Deze aansluiting is geschikt voor de Canon full frame systeemcamera’s. Ben jij opzoek naar een RF lens voor jouw camera, maar weet je niet goed welke geschikt is? Hieronder kun je lezen over de verschillende eigenschappen van de RF lens, zodat jij een weloverwogen keus kan maken.

Naast de beroemde EF-lenzen van Canon, biedt het consequent groeiende assortiment van Canon nu ook een RF-lens reeks aan.  Hierdoor hebben fotografen meer alternatieven dan ooit tevoren. Er is nog meer motivatie om over te stappen op full-frame systemen, nu de nieuwe camera’s uit de R-serie van Canon zijn aangekondigd. Maar hoe weet je welke de beste is? Wat voor soort lens past het beste bij jouw fotografiestijl?

RF lens, de eigenschappen

Vanwege hun superieure optische technologie en ontwerp, bieden RF-lenzen een hogere kwaliteit, hogere snelheid en betere prestaties. Met meer videomogelijkheden en handige functies zoals de Control Ring en een kleiner formaat, is hij klaar voor de toekomst.

De Canon RF-lenzen zijn ontworpen om het best mogelijke beeld te produceren bij gebruik met de nieuwste full-frame systeemcamera’s. Omdat deze camera’s geen spiegel hebben, kan de achterste lensgroep aanzienlijk dichter bij de beeldsensor komen, dit resulteert in een betere beheersing van vervorming en minder lichtverlies. De productie vindt plaats met een hogere resolutie dan bij eerdere EF full-frame lenzen, waardoor ze super veel details kunnen vastleggen.

Hoogwaardig ontwerp

Het optische ontwerp van de RF lens is volledig nieuw. Vanwege dit ontwerp kunnen grote lenselementen dicht bij de sensor worden geplaatst en valt er direct licht op de sensor. Dit verkleint de kans op optische defecten en verbetert de beeldkwaliteit.

Flexibel ontwerp

Canon-ingenieurs hadden meer speelruimte bij het ontwerpen van de nieuwe optische generatie, vanwege de korte backfocus en de diameter van 54mm, is de camera echt ontworpen voor flexibiliteit. Hierdoor konden ze de juiste balans vinden tussen systeemgrootte en foto’s van hoge kwaliteit en optische prestaties.

Voor een nieuw tijdperk zijn nieuwe lenzen nodig.

De EOS R-camera kan qua kwaliteit en snelheid niet tippen aan de prestaties van RF-lenzen. Ze zijn snel en gemakkelijk te gebruiken, de speciale functies tillen de intuïtieve bediening naar een hoger niveau.